Dobar otpor Tipsarevića, ali ipak poraz

Janko+Tipsarevic+ATP+Masters+Series+Monte+K3obvb5mC9kxJanko Tipsarević nije uspeo da prebrodi 2. kolo na ATP turniru u Bukureštu, pošto je poražen od prvog nosioca Žila Simona. Francuz je bio bolji u dva tesna seta sa 7-5, 6-4 posle borbe koja je trajala dva sata.

U prvom setu viđena je prava borba sa osnovne linije, a teniseri su i dobro servirali, tako da je sve ukazivalo na to da će pobednika odlučiti “trinaesti gem”. Međutim, u jedanaestom gemu Žil Simon dolazi do 40-15 pri servisu Janka Tipsarevića i koristi već prvu brejk priliku, za prednost od 6-5. Francuz u sledećem gemu servira bez greške i osvaja set rezultatom 7-5.

U drugom delu bolje startuje srpski teniser, koristi treću brejk priliku u četvrtom gemu, a potom osvaja još jedan gem za velikih 4-1 na polovini drugog seta. Međutim, mali broj mečeva ove godine za Janka bio je vidljiv, te je naš teniser malo popustio u nastavku i dozvolio rivalu da u sedmom gemu napravi ribrejk, a potom mu još jednom oduzme servis za potpuni preokret 5-4. U desetom gemu Žil Simon nije imao većih problema da završi meč i postavi konačnih 6-4 u drugom periodu.