Do kraja godine Milojević, Krstin, Krunić i Nole

Do kraja 2011. godine odigraće se jedan juniorski, jedan čelindžer za teniserke i egzibicija u Abu Dbiju. Za prva dva se može reći da će biti i prvi zvanični turniri koji će se igrati 2012, jer će se finala igrati prvog dana naredne godine. Na svim ovim turnirima Srbija će imati predstavnika.

U Meksiku, tačnije Meksiko Sitiju, igraće se Abierto Juvenil Mexicano 2012, Grade A turnir, za koji su prijavljeni Nikola Milojević i Peđa Krstin, koji će biti prvi i drugi nosioci. Iako je turnir visoke kategorije, nije po sastavu mnogo jak, pre svega zato što na njemu ne učestvuju igrači 1993. godišta, kojima ističe status juniora. To je lepa prilika za dva najbolja srpska juniora da ostvare dobar rezultat. Na novoj listi u 2012. godini, Milojević bi prema sadašnjem stanju, bio 7. a Krstin 18. junior na svetu. Lepa prilika da se taj plasman popravi već na startu godine.

Aleksandra Krunić će igrati na jedinom turniru za teniserke ove nedelje, Kup Sibira u Tjumenu. Turnir se igra za nagradni fond od 50.000$ a Aleksandra će biti treći nosilac. Ispred nje su Olga Savčuk i Daria Kustova, tek nešto malo bolje plasirane teniserke od Krunić, tako da bi Aleksandra mogla da napravi dobar rezultat i malo povrati samopouzdanje. Aleks je u ovoj nedelji izgubila u prvom kolu turnira u Ankari ali se može reći da nije imala sreće. Praktično je pružila najjači otpor prvoj finalistkinji Kristini Mladenović, a Kristina je sa lakoćom pobedila Moniku Puig ili Anu Kremer, recimo.

Za Novaka se već odavno zna kad i s kime igra. Da ponovimo, u Abu Dabiju, svoj prvi meč će igrati protiv Gaela Monfisa, u četvrtak od 14h. Pre toga će svoj mečeve igrati Ferer i Conga.

Na kraju ne treba zaboraviti i Hopman kup, egzibicioni ekipni turnir, na kojem ove godine nema Srbije a počinje 31.12. kada će se odigrati samo jedan meč, između Francuske i Kine. Svi ovi događaji su samo uvertira pred novu tenisku sezonu i ono što nas očekuje već od 2. januara. O tome, kada za to dođe vreme, u redovnim rubrikama na sajtu Nettenis.