DK: U septembru Nadal u Beogradu?

Žreb za Dejvis kup 2013. godine je obavljen danas u Londonu. Može se reći da je težak, ali isto tako da je u najavi spektakl, koji je Srbiji izmakao zbog poraza od Argentine prošle godine. Španija, možda sa Nadalom, u polufinalu sa Srbijom, kao domaćinom u septembru.

Dug je put do tog meča, naravno. Pitanje je i u kakvom će stanju biti teniseri pred eventualni meč. Ipak, realno je da do tog susreta dođe, mada…

Srbija će u prvom kolu gostovati Belgiji, to je nešto što je izvesno. Ako Novak bude u sastavu, ne bi trebalo da bude problem, da se pobede Gofan i Darcis, mada obojica ove godine igraju u sjajnoj formi. Prvo kolo je predviđeno za prva tri dana februara naredne godine, tačnije, prvi vikend posle finala AO.

Drugo kolo je već veća muka. Amerika ili Brazil? Amerikanci su domaćini i to je realno, budući protivnik. Igralo bi se u Americi i tu bi Srbija teško bila favorit. Mnogo bi zavisilo od trenutne forme, pre svega Janka, ali i američkih reprezentativaca. Mnogo bi lakši bio meč sa Brazilom, gde bi žreb odedio domaćina, ali to je manje verovatan rasplet. Drugo kolo, ili lepše je reći, četvrtfinale, igralo bi se posle američke serije mastersa od 5-7. aprila.

Dakle, neće biti lako stići do septembra. gde će se od 13 -15. igrati polufinale. Što se eventualonog finala tiče, Srbija bi bila domaćin Češkoj, ali bi gostovala Argentini ili Francuskoj. Do finala je dalek put, a vremenski više od godinu dana, što je veliki period, da bi se znala forma igrača a sam time i težina protivnika.