DK: Srbija na startu protiv SAD

Žrebom u Londonu, danas su određeni parovi prvog kola Svetske grupe Dejvis kupa 2018. Teniseri Srbije će u prvom kolu igrati protiv selekcije SAD, odlučeno je žrebom, a meč će biti održan u našoj zemlji.

Ostali parovi prvog kola Dejvis kupa su: Francuska – Holandija, Italija – Japan, Velika Britanija – Španija, Australija – Nemačka, Kazahstan – Švajcarska, Kanada – Hrvatska i Mađarska – Belgija.

Mečevi prvog kola Svetske grupe Dejvis kupa igraće se od 2. do 4. februara 2018. godine.

– Mislim da smo izvukli jednog od najjačih protivnika za prvo kolo od mogućih reprezentacija. Tu su dve-tri najteže opcije, a SAD je jedna odnjih. Dobro je to što igramo kod kuće i nadam se da ćemo biti u što jačem sastavu, da će svi igrači biti zdravi do tada i da ćemo spremno dočekati taj susret. Lepo je što igramo kod kuće i što će publika imati prilike uživo da nas bodri i gleda – 
rekao je nakon žreba selektor NIS Dejvis kup tima Srbije Nenad Zimonjić.

Ukoliko se naš tim plasira u četvrtfinale, Srbiji ponovo sledi domaćinstvo, protiv pobednika susreta Belgija – Mađarska. Srbija je ovogodišnje izdanje Dejvis Kupa završila porazom u polufinalu. Francuzi su u Lilu bili bolji od našeg tima koji je bio desetkovan povredama.