DK: Srbija maksimalno protiv Hrvatske, 5-0

Teniska reprezentacija Srbije maksimalnim rezultatom 5-0 savladala je Hrvatsku u okviru osmine finala Svetske grupe. Naš tim je u Kraljevu bio veoma dominantan ne dizvolivši gostima da ostvare nijednu pobedu. Poslednjeg dana takmičenja pobede su ostvarili Filip Krajinović nad Frankom Škugorom 6-4, 6-2, i Viktor Troicki protiv Delića 6-4, 6-3.

Krajinović je meč otvorio brejkom posle kog je poveo sa 2-0, a u naredna dva gema Škugor je izjednačio rezultat. U petom gemu Filip mu je još jednom oduzeo servis za vođstvo od 3-2, a brejk prednosti sačuvao je do kraja seta, 6-4. U drugom delu meča Hrvat nije imao mnogo šansi. Filip je igrao bolje i uz dva brejka prednosti dobio ovaj set sa 6-2.

srbija

“Ova pobeda daje mi podstrek da nastavim sa dobrim igrama na turnirima i verujem da ću uskoro početi da pobeđujem bolje rangirane tenisere od sebe. Nisam više tako mlad, pa da to bude opravdanje, imam 23 godine i mislim da je krajnje vreme da počnem da dobijam i one najbolje”, rekao je Krajinović.

Poslednji meč u Kraljevu odigrali su Viktor Troicki i Mate Delić. Duel je počeo sigurnim servisima sa obe strane, a to nije ništa čudno, znajući da su i Viktor i Mate sjajni serveri. Bilo je nekoliko prilika za brejk u prvom delu uvodnog seta, ali pošto niko niije uspeo da iskoristi svoje, očekivalo se da će pobednika odlučiti “trinaesti gem”. Međutim, u desetom gemu Viktor Troicki dolazi do nove prilike da oduzme servis Hrvatu, uspeva u tome i osvaja prvi set rezultatom 6-4.

U drugom setu naš teniser je već u četvrtom gemu napravio brejk, iskoirstio dobru igru sa kraja prvog i na početku drugog dela igre i tu rešio meč. U daljem toku seta brejkova nije bilo, a Viktor Troicki je rutinski priveo set kraju osvojivši ga sa 6-3.

Srbija će u četvrtfinalu igrati sa pobednikom meča Brazil – Argentina. U tom duelu Brazilci vode sa 2-1 posle dubla, ali su Argentinci blizu izjednačenja.