DK: Nerešeno posle prvog dana

2130714553515f62a8185c9282877643_640x429Iako se ne kraju prvog dana Dejvis kupa može reći da je nerešen rezultat očekivan, ostaje žal za propuštenom velikom prilikom da se možda obezbedi prolazak u polufinale ovog takmičenja. Viktor je imao 2-1 u setovima i brejk prilike u petom, ali je Kveri ipak doneo izjednačenje Amerikancima.

U prvom meču, Novak Đoković je relativno lako, sa 7-6(4) 6-2 7-5, pobedio dobrog, ali ne više od toga, Džona Iznera. Meč je verovatno rešen posle neizvesnog prvog seta, koji je na kraju rešio Novak posle jedne greške protivnika u taj brejku, dovoljne da se oduzme jedan ali odlučujući brejk poen. U većini ostalih poena, u tom delu igre, servisi su rešavali stvar,

A meč je počeo nervozno sa obe strane, i već smo do polovine videli razmenu brejkova. Prvi je popoustio Novak, Izner poveo sa 2-1, ali greškama dozvolio Novaku da izjednači na 3-3. Od tada, srspki teniser počinje sa svojom prepoznatljivom igrom pa je, prema zvaničnoj statistici Dejvis kupa, ukupno na meču napravio samo 14 neiznuđenih grešaka od kojih 8 u prvom setu, većinu u prvoj polovini tog dela igre.

Novak je posle dobijenog prvog seta dominirao u drugom, u kojem je Izner malo pao, da bi Amerikanac najbolju igru pružio u trećem. Imao je i jednu brejk loptu ali je ipak popustio u završnici, pa je Novak uspeo da spreči još jedan taj brejk i donese Srbiji prvi bod.

Viktor je na sličan način kao Novak, jurio i u poslednjem trenutku vratio brejk u prvom setu, ali je veoma loš u taj brejku. To ga nije obeshrabrilo, dobio je naredna dva seta, a onda malo pao. U četvrtom je osvojio samo jedan gem,  a na kraju seta tražio medicinsku pomoć zbog bolova u mišićima.

To mu je očigledno pomoglo jer je u odlučujućem setu došao do 2-1 i dve brejk lopte, ali ih nije iskoristio. Jeste Kveri, u devetom gemu posle nesigurne Viktorove igre, a onda je sigurnim servisom došao do pobede od 7-6(1) 3-6 4-6 6-1 6-4, posle tri i po sata igre.

Večeras su na programu dubl mečevi, a prema najavama, za Srbiju će nastupiti Zimonjić i Bozoljac. Za Amerikance zna se, braća Brajan, a meč počinje u 21h.

U ostalim mečevima četvrtfinala Dejvis kupa, samo su Česi dobili oba meča protiv Kazahstana, pomalo iznenađujuće u gostima i bez najboljih, Stepaneka i Berdiha. Pobede su ostvarili Hajek protiv Kukuškina i Rosol protiv Golubjeva. Argentina je bila u zaostatku posle prvog meča, u kojem je Conga neočekivano teško sa 3-2 bio bolji od Berloka, ali je Monako sa 3-0 bio bolji od Simona. Na kraju, Italijani su u gostima poveli zahvaljujući Sepiju, ali je Raonić bio ubedljiv protiv Foninija i doneo izjednačenje Kanadi.