DK: Maratonac Viktor doneo vođstvo Srbiji

Viktor Troicki savladao je Karena Kačanova posle velike borbe u pet setova. Rezultat je bio 6-4, 6-7(3), 6-3, 1-6, 7-6(6) a meč je trajao 4 sata i 35 minuta. Sledi duel Novaka Đokovića i Danila Medvedeva.


Troicki je odlično počeo meč, već u prvom gemu napravio je brejk, ubrzo je vodio 4-1 i nijednog trenutka nije rivalu dozvolio da mu ugrozi pobedu u ovom delu igre. Drugi reket srpske reprezentacije posle 37 minuta poveo je 1-0, ali je to bio samo uvod u više nego dvostruko duži drugi set.
Po jedan brejk je viđen u drugom setu, Kačanov je poveo sa 3-0, ali je Viktor uspeo da se vrati u set. Ipak, u taj-brejku nije uspeo da izađe kao pobednik, Kačanov je izjednačio rezultat.
Srpski teniser je sjajno odgovorio na početku trećeg seta, osvojio jedanaest uzastopnih poena i poveo 3-0. Za razliku od drugog seta, Kačanov u trećem nije imao nijednu brejk loptu, a Troicki je bez većih problema uspeo da povede 2-1 u setovima.

Potpuno suprotnu sliku doneo je četvrti set, u kojem su se obojica tenisera suočavala sa zdravstvenim problemima. Pred kraj seta, pri ubedljivom vođstvu Rusa, obojica su zatražila medicinski tajm-aut, Kačanov zbog grčeva, a Troicki zbog problema sa butnim mišićem. Ipak set je ubedljivo pripao talentovanom Rusu.

Kačanovu je ovo bio prvi meč u pet setova u karijeri, prvi koji je trajao duže od tri sata, ali se to na početku petog seta nije osetilo. Prvi je došao do dve brejk lopte, nije ih iskoristio, a zatim je spasao četiri brejk lopte u četvrtom gemu petog seta. Do kraja petog seta ruski teniser nije dolazio u priliku da napravi brejk, dok je Troicki imao još četiri brejk lopte, od kojih su čak tri bile meč lopte.

Nije ih iskoristio, uglavnom zbog odličnih servisa Kačanova pa je pobednika ovog meča rešio taj-brejk petog seta. Ekspresno je Rus stigao do prednosti 4-0, ali je Troicki uzvratio sa pet uzastopnih poena. A onda je usledila drama. Uspeo je Kačanov da se pribere, osvojio dva poena, došao do meč lopte, ali na servis srpskog tenisera. Nije je iskoristio, poslao je lopticu u aut, a Troicki je sa još dva poena doneo veliku pobedu Srbiji.