DK: Janko pod znakom pitanja!

Tipsarević-dejvis kupJoš uvek je neizvesno, da li će Janko Tipsarević pomoći Dejvis kup reprezentaciji Srbije u novom pokušaju osvajanja salatare.

Prema izjavi njegovog lekara, doktora Milinkovića, koja je sinoć izašla u nekim medijima, Janko se oporavlja od povrede, ali prema onome kako je izjava sročena, veće su šanse da ne igra nego obrnuto. Uostalom procenite sami:

Reč je o hroničnoj povredi pete zbog koje je bio odvojen sa terena u poslednje vreme. Ipak, konačno je počeo da se oslanja na nju, i da trenira sa malo većim naporom. Još je rano bilo šta da kažemo, pratimo situaciju i odluku ćemo doneti do žreba!

Janko svakako mora biti u sastavu ako želi da zaigra, ali je moguće da će propustiti prvi dan i dobro se spremiti za nedeljni meč. Ostaje pitanje, koliko će realno moći da pomogne ako bude igrao, mada ne treba izbaciti opciju, da je Janko ipak spremniji nego što se predstavlja, a da je sve deo taktičke igre, što se često dešava u DK.

U svakom slučaju, bez Janka i Viktora, šanse za pobedu dramatično prelaze na stranu Čeha, koji su se po dolasku u Beograd, na veliko izjavljivali da je Srbija favorit. U tom slučaju, dubl bi odigrao ključnu ulogu, jer je teško verovati, da bi bilo koja Jankova zamena u singlu, mogla da iznenadi iskusne Berdiha i Štepaneka ili eventualno Rosola.