DK: 2-0 za Srbiju posle prvog dana

Đoković je izgubio prvi set, ali je uspeo da se vrati i da povede sa 2-1, a onda mu je protivnik predao meč pri rezultatu 3-6, 6-4, 6-1, 1-0.


Najbolji srpski teniser je danas odigrao svoj prvi meč nakon eliminacije na Australijan openu, i nije se baš najbolje osećao na terenu. Zadesila ga je blaga povreda desne ruke, reklo bi se da je rame bilo problem.

Posle tri odigrana gema Rus je vodio 2-1, a onda je Novak zatražio medicinski tajm-aut jer je osetio bol u ramenu. Posle ukazane pomoći slika nije bila drugačija, Đoković se mučio, a potpuno neverovatno deluje podatak da je od pet servis gemova u prvom setu osvojio samo jedan. Medvedev je posle 44 minuta poveo 1-0, a potom dobio i tri prva gema u drugom setu.

Tek tada je Đoković krenuo da igra bolje, izgubio je samo jedan gem od sledećih šest i izjednačio na 1-1, a onda je bez ikakvih problema osvojio i treći set. Značajnog saveznika imao je u grčevima koji su sredinom ovog seta počeli da muče Medvedeva u toj meri da se jedva kretao po terenu.


Uspeo je da odigra set do kraja, pokušao je da nastavi, imao čak i brejk loptu na početku četvrtog seta, ali je bol bio jači od želje i u konsultaciji sa selektorom Tarpiščevim predao je meč.

Dakle, Srbija nakon prvog dana vodi sa 2-0, ukoliko pobedi još jedan meč obezbediće plasman u narednu fazu.