ITF Subotica: Đere stao u finalu

Iako je do skora bio četvrti srpski junior, Laslo Đere polako izbija u prvi plan i prvi je od najtalentovanijih mladih tenisera Srbije stigao nadomak prve profesionalne titule. Nije Laslo uspeo, iako je dobio prvi set, pa je titula na fjučersu u Subotici pripala četvrtom nosiocu, 455. teniseru na svetu, Jozefu Kovaliku, posle tri seta, 6-3 0-6 6-3.

Laslo Djere Subotica 2012 prvo finale

Bez obzira na to, ovo je veliki rezultat za Đerea, jer je do finala pobeđivao sve same nosioce, prvog, osmog i u polufinalu petog, nešto starijeg Danila Petrovića. Ovo je inače četvrto finale u poslednjih mesec dana  za mladog tenisera iz Sente, i prvo koje je izgubio. Prethodna tri je igrao u juniorskoj konkurenciji, dva u singlu i jedno u dublu, pa je tako stigao do 33. mesta na svetskoj juniorskoj rang listi. Đere je ovom pobedom obezbedio ulazak u Top 900 igrača na ATP listi.

Inače, Laslo je rođen 2. juna 1995. godine. Ova godina je svakako najuspešnija za mladog tenisera iz Sente, gde je počeo da trenira tenis sa 5 godina, a i sada je član istoimenog teniskog kluba. Ove godine je postao i prvak Srbije za najstarije juniore, a u finalu je pobedio mlađeg kolegu Petra Čonkića. Teniski idoli su mu Rodžer Federer i očekivano, Novak Đoković, a omiljena podloga, šljaka.

Svoju prvu ITF juniorsku titulu, osvojio je 2010. u Mostaru, a pre dve ovogodišnje imao je još jednu, na G3 turniru u Moskvi juna prošle godine. Bio je član reprezentacije Srbije u svim kategorijama.