Jankoviću druga titula, Đere i Milojević izgubili finala

Nikola Milojević, prvi nosilac na fjučersu u Turskoj, nije uspeo da osvoji tiitulu. U finalnom meču bolji od njega bio je Džared Donaldson iz Amerike, 6-3, 6-4.

Ovo je Nikoli bilo treće finale i prvi poraz.

laslo milojevicNikolu sada očekuje fjučers u Beogradu, čime počinje serija fjučers turnira koji će se u narednih par meseci igrati širom naše zemlje.

Plasman u finale vredi 10 poena i omogućiće Nikoli skok sa 483. mesta do oko 455. pozicije na listi. Nikola do septembra ne brani nijedan poen pa će imati lepu priliku da se konstantno pomera ka vrhu ATP liste.

Laslo Đere nije uspeo da osvoji fjučers u Budimpešti, u Mađarskoj. Kao prvi nosilac, Laslo je teško došao do finala, pogotovo u četvrtfinalu gde je protiv Denisa Bejtulahija preokrenuo nakon izgubljenog prvog seta. U polufinalu sa 6-4, 6-2 savladao je Paskala Brunera. U borbi za titulu  protiv Patrika Rozenholma, poražen je u tri seta, 3-6 7-5 4-6

Laslu finale donosi 10 poena i skok sa 383. mesta do oko 355.

Ovo je Đereu prilika da osvoji petu titulu.

Miki Jankovic druga titula Velenje

Miki Janković nastavlja sa dobrim igrama i ove nedelje osvojio je fjučers u Litiji, u Sloveniji. Kao osmi nosilac savladao je u četvrtfinalu prvog (ATP 345) Jebavija, a u polufinalu pobedio je Erika Krepaldija 6-2, 6-2.

Za drugu uzastopnu titulu igrao je protiv Žilijena Kanjine i trijumfovao sa 6-2 3-1, nakon čega mu ej protivnik predao.

Uz poene osvojene pre dve nedelje kada je osvojio turnir, skočiće sa 545. mesta ( četiri mesta ispod ranga karijere) do oko 470. mesta na listi od ponedeljka koji je pred nama. Ova titula će mu doneti skok do oko 420. mesta. Razlog za ovakvo upisivanje poena je taj da se poeni sa turnira 10k kategorije upisuju nedelju dana nakon njihovog odigravanja.