ITF: Još jedan srpski derbi i par iznenađenja

Barbara_web1Na ITF turnirima ove nedelje naše predstavnice nižu ne baš sjajne rezultate.

Na turniru 25k kategorije u Kristenhamu  u Švedskoj, Jovana Jakšić plasirala se  u drugo kolo, dok je Doroteja ispala već na startu.  Jovana je postavljena za drugog nasioca  turnira.

Malo južnije u Nemačkoj, tačnije Štutgartu, Natalija Kostić i Tamara Čurović poražene su već u prvom kolu. Natalija je do glavnog žreba stigla kroz kvalifikacije, a nijedna od njih nije imala sreće jer su  na startu igrale sa prvom i sedmom nositeljkom turnira.

Ipak,  od svih učesnica 25-ica  zasjala je ona od koje se najmanje očekivalo. Barbara Bonić plasirala se u svoje prvo četvrtfinale na turniru ove kategorije u Hudžuu, u Kini. Ona je bila bolja od domaće teniserke Sinjun Han sa 7-6(6) 6-7(7) 6-0!

Ovaj plasman obezbediće joj rang karijere, ona će sa 590. skočiti negde  na oko 530. mesto WTA liste, a plasira li se u polufinale ući će i u top 500! 

Na turnirima 10k kategorije naše predstavnice su takođe bile uglavnom lošije sreće, osim Milane Spremo i Marine Kačar. Naime, naše jedine preostale teniserke na turniru u Prokuplju sastaće se, možda na žalost, već u četvrtfinalu, ali će Srbija  imati bar jednu zagarantovanu predstavnicu u polufinalu ovog takmičenja.