Dejvis Kup: Velika Britanije bolja od Srbije

Protekla tri dana, u Beogradu je održan meč četvrtfinala Dejvis Kupa između tima Srbije i Velike Britanije. Prošlogodišnji osvajači, tim Britanije, slavio je rezultatom 3-2 i plasirao se u drugo polufinale u nizu.

Na žalost, izostali su prvi i drugi teniser sveta, odnosno Novak Đoković i Endi Mari, a za Srbiju nije nastupao ni drugi reket, Viktor Troicki.
Tako su na teren izašli Dušan Lajović (ATP 82.) i Janko Tipsarević (411.) za Srbiju i Kajl Edmund (68.) i Džejms Vard (177.) za Britaniju. U dublu, za Srbiju su nastupili Nenad Zimonjić i Filip Krajinović, a za Britaniju Džejmi Mari i Dominik Inglot.

Prvog dana na teren su izašli Janko Tipsarević i Kajl Edmund. Nekad 8. teniser sveta nije bio ni blizu svog nekadašnjeg noivoa, što uostalom i njegov rang pokazuje, te je izgubio u tri seta, sa 3-6,4-6, 0-6 u meču koji je više puta prekidala kiša.
Janko Tipsarević Dejvis kup

Zbog kiše, Dušan Lajović igrao je u subotu i ubedljivo trijumfovao protiv Varda, sa 6-1, 63,- 6-2.
Nakon toga, odigran je meč parova koji je Srbija izgubila u četiri seta, rezultatom 1-6, 7-6. 3-6, 4-6
 Dušan Lajović Foto: M. VukadinovićU nedelju, Lajović nije uspeo da pruži dobar otpor Edundu i izgubio je u tri seta, sa 3-6, 4-6, 6-7, i tako je Britanija došla do nepremostivih 3-1.
Poslednji meč odigrali su Tipsarević i Vard, u kom je srpski teniser slavio, sa 6-2, 3-6, 7-5, ali taj meč nije imao rezultatski značaj.

Iako je na papiru, po rangu bio bolji britanski tim, opet ostaje osećaj da se moglo učiniti više, pored toga što dva najbolja srpska tenisera nisu učestvovali, izbor selektora za ovaj duel ostaje pomalo nejasan. Svakako, ostajemo u svetskoj grupi i već naredne godine Srbija će imati šansu za bolji plasman.