Dejvis kup – polufinala

  U polufinalnim mečevima Dejvis kupa sastaće se:  Španija – SAD i Argentina – Češka.

David Ferer i Sem Kveri otvoriće duel Španaca i Amerikanaca u Hihonu, a branioci titule biće bez svog najboljeg tenisera Rafaela Nadala koji se i dalje oporavlja od povrede. U Buenos Airesu program počinje mečom Huana Martina del Potra i Radeka Štepaneka.

„U Dejvis kupu vam je ponekad potrebna dodatna energija, a siguran sam da će publika biti fantastična i da će mi pomoći da se borim“, rekao je Del Potro.

„Imam iskustva sa bučnom argentinskom publikom od pre nekoliko godina i verujem da se to nije promenilo. Međutim, mi smo se spremili“, kaže Berdih.
„Za mene je ovo bilo sjajno iskustvo proteklih nekoliko meseci. Naravno da smo oduševljeni činjenicom da imamo mnogo igrača koje možemo da pozovemo u nacionalni tim. Za mene je velika čast što vodim ovakav tim“, rekao je selektor Španije Aleks Koreča.

„Polufinale će biti veoma teško jer igramo protiv Španije koga nije izgubila mnogo mečeva u poslednjih nekoliko godina kao domaćin. Za nas je ovo verovatno najveća provera i istovremeno izazov da pobedimo Španiju na šljaci“, kaže selektor SAD Džim Kurijer.

Španija – SAD 
petak, 14 časova: 
David Ferer – Sem Kveri
Nikolas Almagro – Džon Izner
subota, 14 časova: 
Granoljers/Lopes – B.Brajan/M.Brajan
nedelja, 12 časova: 
David Ferer – Džon Izner
Nikolas Almagro – Sem Kveri

Argentina – Češka 
petak, 15.45 časova: 
Huan Martin del Potro – Radek Štepanek
Huan Monako – Tomaš Berdih
subota, 17.30 časova: 
Berlok/Švank – Minar/Rosol
nedelja, 15.45 časova: 
Huan Martin del Potro – Tomaš Berdih
Huan Monako – Radek Štepanek

Ove nedelje se igraju mečevi za opstanak u svetskoj grupi, a u njima se sastaju:

Japan – Izrael,  Kazahstan – Uzbekistan,  Holandija – Švajcarska,  Italija – Čile,  Nemačka – Australija,  Belgija – Švedska,  Kanada – JAR,  Brazil – Rusija.

Rodžer Federer igraće za reprezentaciju Švajcarske protiv Holandije u meču za opstanak u Svetskoj grupi Dejvis kupa. Federer će se pridružiti Stanislasu Vavrinki, Marku Kjudineliju i Henriju Laksonenu. Pre dve godine švajcarski mediji kritikovali su Federera kada je odustao od nastupa za reprezentaciju protiv Kazahstana, a selekcija je tada doživela ubedljiv poraz od 5:0 i ispala iz Svetske grupe. Prvi reket sveta je od 1999. godine do danas za nacionalnu Dejvis kup selekciju nastupao 21 put.