Dejvis kup četvrtfinalisti

Serbia

Reprezentacija Srbije je obezbedila plasman u četvrtfinale Dejvis kupa već nakon drugog dana pa su na teren, umesto Novaka Đokovića i Viktora Troickog, izašli Boris Pašanski i Nenad Zimonjić.

U prvom meču Pašanski je pokazao zašto je imao uspeha poslednjih meseci na čelindžer turu. Iako je izgubio u tri seta od 120 mesta bolje plasiranog Davida Gofana, rezultatom 4-6 6-2 2-6, pokazao je da je na dobrom putu da se vrati među 100 najboljih tenisera na planeti.

U drugom meču, da bi poštedeo svog kolegu Troickog koji je najviše sati proveo na terenu u prva dva dana zadobivši manju povredu zadnje lože, Nenad Zimonjić je odigrao prvi singl meč nakon 4 godine. Stiv Darcis bio je bolji rezultatom 6-2 6-4.

U četvrtfinalu Srbija će biti gost reprezentaciji Sjedinjenih Američkih Država, koje su se plasirale u narednu rundu nakon neočekivano teškog duela sa Brazilom i rezultata 3-2.

Nakon što je Kanada pobedila rezultatom 3-2 oslabljenu Španiju, kojoj je ovo najranije ispadanje u DK od 2006. godine, Italija je istim rezultatom trijumfovala nad reprezentacijom Hrvatske.

U drugom delu žreba, bez poraza su takmičenje prvog kola završile reprezentacije Argentine i Francuske, pobedama nad reprezentacijama Nemačke, odnosno Izraela, i zakazale međusobni duel u okviru četvrtfinala.

Češka je rezultatom 3-2 porazila ekipu Švajcarske, a u narednom kolu igra sa reprezentacijom Kazahstana, koja je rezultatom 3-1 porazila ekipu Austrije, uz jedan otkazan meč.