DC: Švajcarska i Francuska u finalu

Teniske reprezentacije švajcarske i francuske sastaće su u finalu ovogodišnjeg izdanja Dejvis kupa. Francuzi su sa ubedljivih 4-1 nadigrali Čehe, dok su Švajcarci sa 3-1 savladali Italiju. 

davis cupFrancuska je već posle dva dava imala nedostižnu prednost, a Češi su danas uspeli da upišu jednu pobedu. Prvog dana pobede za “galske petlove” doneli su Rišar Gaske protiv Tomaša Berdiha i Žo Vilfrid Conga protiv Lukaša Rosola. Dubl Gaske/Conga sa 3-1 nadigrao je Berdiha i Štepaneka pa su Francuzi već u subotu izborili finale. Poslednjeg dana utešni poen za Čehe doneo je Veseli koji je  sa 6-4, 6-3 savladao Benetoa, dok je konačnih 4-1 za Francusku obezbedio Monfis pobedom nad Rosolom.

Švajcarska je kao domaćin u Ženevi ugostila Italiju, a domaći tim predvodili su Rodžer Federer i Stan Vavrinka. Švajcarci su igrali u najjačem sastavu pa je i bilo za očekivati da odu u finale. Prvog dana Federer je sa 3-0 savladao Bolelija, a istim rezultatom Vavrinka je nadigrao Fonjinija. Italijani su u subotu uspeli da ublaže prenost Švajcaraca trijumfom u dublu, ali je odlučujući poen za Švajcarsku doneo Federer koji je danas sa 6-2, 6-3, 7-6 savladao Fabija Fonjinija. U Ženevi je ostao još jedan singl meč da se odigra između Andreasa Sepija i Lamera, ali taj meč nema rezultatski značaj.