DC: Švajcarci slavili u dublu za 3-0

dcU septembru mesecu reprezentacija Srbije boriće se za opstanak u Svetskoj grupi, pošto je u Novom Sadu, već posle drugog dana, poražena od reprezentacije Švajcarske sa 3-0.

Danas je odigran dubl u kome je Švajcarska (Lamer i Kjudineli) savladala Srbiju (Zimonjić i Krajinović) sa 3-1, po setovima 7-6, 3-6, 7-6, 6-2. Prvi set obilovao je sigurnim servisima sa obe strane, pa je morao biti rešen u taj-brejku. U “trinaestom gemu” bolje su se snašli Mihael Lamer i Mark Kjudineli, pa su lako posle izjednačenja 3-3 osvojili naredna četiri poena i došli u prednoist od 1-0 u setovima, osvojivši taj-brejk rezultatom 7-3.

U drugom setu Filip Krajinović i Nenad Zimonjić su takođe uspeli da sačuvaju svoje servise, ali su u četvrtom gemu napravili brejk za prednost od 3-1 koji su održavali sve do konačnih 6-3 u drugom delu igre.

Posle dobrog drugog seta za Nenada i Filipa, treći je bio identičan prvom. Brejkova nije bilo, pa je ovaj deo igre morao biti rešen u “trinaestom gemu”. U taj-brejku opet su Švajcvarcibili sjajni i daleko bolje koncentrisani, te su posle prednosti od 5-0 lagano priveli set kraju –7-2. 

Četvrti set je set u kome su Srbi prvi put pretrpeli brejk na svojim servisima, tj. dva. Mihael Lamer i Mark Kjudineli su prvo u trećem, a zatim i u petom gemu oduzeli servis Zimonjiću i Krajinoviću, te je na kraju ovog dela igra bilo ubedljivih 6-2 za Švajcarce.

Protivnik Švajcarske u četvrtfinalu biće bolji iz meča Kazahstan – Belgija. Domaćin u Astani vodi sa 2-1 posle drugog dana.