DC: Srbija vodi sa 2-0 posle prvog dana

Posle prvog dana na meču između Srbije i Indije za opstanak u Svetskoj grupi, naša reprezentacija ima prednost od 2-0 posle pobeda Lajovića i Krajinovića. Dušan je u tri seta savladao Bambrija, dok je Krajinović sa 6-1, 4-6, 6-3, 6-2 nadigrao Devermana.

Bambri je bolje otvorio duel i prvi stigao do brejka, ali je Lajović dobrim riternima uzvratio i napravio ribrejk bez izgubljenog poena za 2-2. U osmom gemu Lajović pravi brejk za 5-3, da bi posle narednog, maratonskog gema, uspeo da stavi tačku na prvi set rezultatom 6-3.

dusanU drugom setu je srpski teniser zaigrao jos bolje. Lajović je sigurno servirao, igrao je agresivnije i rano je došao do brejka. Usledio je još jedan brejk i Duci je drugi set rešio u svoju korist sa 6-2.

Treći set je indijski teniser odlično započeo i nakon brejka i sigurne igre u gemovima na sopstveni servis, poveo sa 4-1. No, Lajović uspeva da napravi seriju od tri vezana gema i poravna rezultat na 4-4. Pri rezultatu 5-5, Lajović je došao do brejka bez izgubljenog poena, a onda je spasao još jednu brejk loptu i realizovao  drugu meč loptu za konačni trijumf.

Za razliku od Dušana, Filip je morao da igra četiri seta. Nakon početne treme u prva dva gema, Filip uspeva da stabilizuje svoju igru i da stigne do brejka u trećem gemu, nakon duple servis greške Indijca i tako povede sa 2-1. U nastavku seta, srpski teniser je u potpunosti zagospodario terenom, pa je u petom gemu, nakon sjajnog pasinga i direktnog poena iz forhenda povisio na 4-1. U šestom gemu Krajinović je nastavio svoju seriju, pa je nakon nekoliko grešaka Devarmana, iskoristio prvu set loptu, i sa 6-1, stigao do vođstva u setovima. 

filipFilip se dosta mučio na startu drugog seta, pa se u trećem gemu suočavao sa četiri brejk lopte. Tri je uspeo da spase, ali ne i četvrtu, pa je Indijac stigao do prednosti od 2-1. Krajinović nije posustajao, pa je već u šestom gemu pripretio , ali nije uspeo da poravna rezultat. Ono što nije uspeo da uradi u šestom gemu, uspešno je realizovao dva gema kasnije, kada koristi svoju priliku i vraća rezultatsku ravnotežu za 4-4. Međutim, odmah u narednom gemu, Devarman uspeva ponovo da stekne prednost brejka, ali ovaj put nije ispustio vođstvo i posle sigurnog servis gema, sa 6-4, poravnava rezulta u setovima.

Treći set je doneo izjednačenu borbu. U prvih pet gemova, teniseri su bili sigurni na svoj servis, a onda u šestom gemu, Krajinović vrši pritisak na servis Indijca i uspeva da stigne do brejka, da bi u narednom gemu povisio na 5-2. Filip je rutinski sačuvao stečenu prednost u nastavku, i sa 6-3, ponovo stigao do prednosti u setovima.

Na startu četvrtog seta, Filip uspeva da oduzme servis Devarmanu, koji je ponovo duplom servis greškom, praktično poklonio gem srpskom teniseru. Filip je u tim trenucima delovao mnogo svežije na terenu i bilo je očigledno da Devarman ne može fizički da parira Krajinoviću, koji je u sedmom gemu stigao do novog brejka i na kraju sa 6-2 trijumfovao u ovom duelu.