DC: Srbija savladala Indiju 3-2

Srpski teniser Filip Krajinović pobedio je Indijca Jukija Bambrija u petom, odlučujućem meču i tako Srbiji doneo ključni poen u duelu za opstanak u Svetskoj grupi. Filip je slavio rezultatom 6-3, 6-4, 6-4.

Duel je dva puta prekidan zbog kiše, a losi vremenski uslovi su uticali na to da se meč igra dva dana. Krajinović je svoj meč počeo još juče, ali je nastavljen tek danas. Filip je ušao staloženije u duel i odmah stigao do dve vezane brejk lopte. Srpski teniser realizovao je drugu posle nove greške nervoznog Bambrija, a zatim je i lako dobio svoj servis za 3-0. Međutim, Indijac se vrlo brzo konsolidovao, uzeo je prvo gem na svoj servis, a onda je agresivnom igrom vratio brejk, i to bez izgubljenog poena za 3-2. To nije obeshrabrilo Krajinovića, pošto je već u narednom gemu sjajnim riternima ponovo stvorio brejk viška za 4-2. Do kraja seta Filip je bez većih problema sačuvao svoj servis i osvojio prvi set sa 6-3.

filipNakon završetka prvog seta usledio je kraći prekid zbog kiše, a zatim je meč nastavljen. Na startu drugog seta videli smo razmenu brejkova, po jedan na obe strane. U petom gemu,Filip ponovo vrši pritisak na servis Bambrija i uspeva da mu oduzme servis za vođstvo od3-2. No, u osmom gemu pala je koncentacija srpskom teniseru, napravio je nekoliko grešaka, što je Indijac iskoristio i poravnao rezultat na 4-4.

Nakon toga duel je prekinut ponovo zbog kise i nastavljen u ponedeljak. Krajinoviću kao da je više prijala pauza, pa je odmah u prvom gemu u nastavku, oduzeo servis rivalu, da bi u narednom gemu potvrdio prednost i sa 6-4 duplirao vođstvo u setovima.

Filip je u istom ritmu zaigrao i na startu trećeg seta, pa je već u uvodnom gemu došao do tri brejk lopte i odmah iskoristio prvu za veliki korak ka konačnom trijumfu. U petom gemu,Filip dolazi do nove tri brejk lopte, ali ne uspeva da iskoristi nijednu. Do kraja susreta, Krajinović je sačuvao prednost stečenu na startu seta, spasivši dve brejk lopte u gemu kada je servirao za meč, i tako Srbiji doneo odlučujući poen u meču za opstanak u Svetskoj grupi.