DC: Indija posle preokreta smanjila prednost Srbije

Samo jedan set delio je reprezentaciju Srbije od opstanka u Svetskoj grupi, ali je na kraju naš dubl poražen, pa će naša reprezentacija pokušati u nedelju da osvoji još jedan poen. Indija je slavila u dublu sa 3-2 i tako smanjila prednost Srbije na 2-1.

Srpski dubl je odigrao furiozan prvi set. Nakon uvodnog gema koji su osvojili Paes i Bopana, srpski par pravi seriju od šest vezanih gemova i brejkovima u trećem, petom i sedmom gemu, posle samo 19. minuta rešava prvi deo igre rezultatom 6-1.

dublUzvratio je indijski dubl u ranoj fazi drugog seta i posle nekoliko grešaka Zimonjića u nizu, Paes i Bopana uspevaju da oduzmu servis srpskom paru. No, Zimonjić i Bozoljac nisu se predavali i u osmom gemu stižu do dve brejk lopte, koriste drugu i uspevaju da poravnaju rezultat na 4-4. Set je na kraju odlučen u taj-brejku, u kome je viđeno čak šest mini brejkova, ali je srpski dubl ipak imao više koncentracije i sa 7-4 uspeva da duplira vođstvo u setovima.

Nakon uvodna četiri gema trećeg seta u kojima su parovi bili sigurni na svoj servis, u petom gemu srpski dubl dolazi do tri brejk lopte, prve dve nije iskoristio, ali jeste treću nakon duple servis greške Leandera Paesa. No, odmah u narednom gemu Indijci uzvraćaju ribrejkom za 3-3, da bi u nastavku vezali još tri gema i tako sa 6-3 smanjili rezultat u setovima.

U velikom naletu su u tim trenucima bili Indijci, pa su odmah na startu oduzeli servis Zimonjiću i Bozoljcu. U nastavku seta Paes i Bopana su rutinski čuvali prednost brejka, a u devetom gemu uspevaju još jednom da naprave brejk i da rezultatom 6-3 stignu do izjednačenja. Peti, odlučujući set bio je vrlo neizvestan, a pobednik je na kraju odlučen tek u 14. gemu, kada Indijci prave brejk i dolaze do pobede posle dva časa i 35 minuta igre.