Pariz: David pokvario veče Francuzima

Sve je bilo gotovo savršeno za publiku u Bersiju. Prvo je Simon odigrao kao u transu i izbacio Berdiha posle dva seta, 6-4 6-4, pa je Ljodra dodatno zagrejao atmosferu još jednom senzacionalnom pobedom, ovoga puta protiv Kverija, takođe u dva seta.

Između negde, umetnuo se visoki Poljak, koji je postao senzacija turnira i zasenio sve poraze Top 10 igrača pre vremena. Uostalom i sam je odgovoran za dva, ali je na kraju čast ostatka teniskog sveta iz top 10 spasao uvek za igru orni, David Ferer. Uzalud je publika sa sve predsednikom teniskog saveza Francuske, pravila buku, aplaudirala čak i duplim greškama protivnika. Ništa to nije moglo da poremeti Ferera, koji uvek nekako ostane sa najviše energije na kraju sezone, kao da nema 30 godina.

Ništa tu Conga nije mogao, mada je realno i sam kriv jer je podlegao atmosferi i odigrao lošiji meč, pogotovu prvi set. Ubedljivo je izgubio, 6-2 7-5, pa će Francuzi u subotu strahovati da li će uopšte imati predstavnika u finalu. Kako David igra, teško da Ljodra može da pronađe put do finala, dok sa druge strane Janovic je pokazao da ga veličina protivnika samo dodatno inspiriše. Doduše, protiv sebe će imat publiku, po prvi put, i Simona, koji bez problema upija sve bombe  i vraća ih još brže na protivnikovu stranu.

Kako bilo, Pariz nam je opet priuštio nekonvencionalnu završnicu. Koliko je to dobro za tenis, a pre svega realna slika trenutnog stanja, teško je reći. Verovatno jeste, bar za ovaj trenutak u kojem se turnir održava, uoči Londona. A i publika je zadovoljna, tako da je izgleda sve u redu.