David bolji od Janka

Na 30-00 za protivnika u poslednjem gemu meča, Janko je razbio reket i time pokazao svoju frustraciju, igrom i rezultatom. Iako je to bio tvrd meč, Nalbandijan je ipak bio bolji i sigurniji teniser i zasluženo je pobedio sa 6-3 3-6 6-3.

Prosto deluje neverovatno podatak, da teniser koji ne ubaci ni 50% prvog servisa, tako sigurno osvaja servis gemove i dozvoli protivniku samo jedan gbrejk u celom meču. to govori o dobroj igri Nalbandijana na koju Janko nije imao odgovor i pored odličnog servisa, pogotovu u trećem setu.

Do 3-3 u trećem setu, rezultat je bio u poptunosti izjednačen. Nalbandijan je sigurnom igrom osvojio prvi set, iskoristivši svoju jedinu priliku za brejk kada je poveo sa 3-1, dok je Janko sa druge strane, iskoristio slabiji servis protivnika u osmom gemu drugog seta, pa je drugu brejk loptu pretvorio u odlučujuću prednost za osvajanje seta.

A onda od 3-3, Janko jednostavno staje, tačnije Nalbandijan sigurnom i preciznom igrom, ekspresno, bez izgubljenog poena osvaja naredna tri gema i time obezbeđuje sebi meč sa Congom u 4. kolu.

Janko se tako pridružio Fereru,još jednom  Top 10 igraču koji je noćas završio svoje takmičenje. Njega je iznenađujuće izbacio Denis Istomin i to u dva seta. Ostali favoriti su prošli po planu, mada je Federer morao da se vraća iz seta minusa protiv Raonića, ali je to uradio bez većih problema. Sa druge strane Nadal je iskoristio očajan start Granoljersa, brzo poveo sa 6-1 i napravio brejk na početku drugog seta, ali je do kraja imao dosta muke da sačuva tu prednost uz spašavanje dve brejk lopte, pa se meč odužio na sat i po, 6-1 6-4.

Dalje su još prošli Conga, Del Potro, Dolgopolov i Beluči, kome je Davidenko predao meč zbog bolesti izazvane virusom. Večeras će na teren Novak, kao prvi u 19h na centralnom, koji će pokušati protiv Anduhara da obezbedi ulazak u četvrtfinale.