Danas počinje

Četvrti Serbia open, počinje danas od 10h, kvalifikacijama za glavni turnir. Sinoć je izvučen žreb kako za kvalifikacije, tako i za glavni žreb.

Ne treba biti previše pametan, da bi se zaključilo kako je ovogodišnji SO najslabiji od njegovog nastanka. Ne bi se mnogo toga promenilo i da Novak nije odustao od turnira, mada bi sa njim i naravno, sa Jankom i Viktorom, turnir dobio na težini. Ipak, bez obzira na renkig igrača koji će nastupiti ove godine, ne može se reći da je turnir slab, bar ne slabiji od drugih te kategorije, recimo Bukurešta koji se igra ove nedelje.

Pre svega zbog Davida Nalbandijana, čiji kvalitet daleko prevazilazi njegov plasman, pa onda sve boljeg Nieminena, kao i mlađeg Herisona, za koje se mogu reći iste stvari kao i za Argentinca, a oni su trenutno u sjajnoj formi. Od igrača iz Srbije, u glavnom žrebu su dobitnici specijalne pozivnioce, Marko Đoković, koji u prvom kolu igra protiv Volandrija i Dušan Lajović koji će se sastati sa još jednim “pozvanim” teniserom, Donskojem iz Rusije. Evo kompletnog ŽREBA.

Mnogo zanimljivije, što se srpskih tenisera tiče, biće u kvalifikacijama. U njima će nastupiti čak 10 srpskih tenisera, a najveću pažnju privlače dvojica, uz Nikolu Milojevića i Đerea, najboljih juniora, Mikij Janković i Peđa Krstin. Biće interesantan nastup najmlađeg Đokovića. Interesantno je da će se ove godine na SO naći dvojica tenisera iz Srbije, koji studiraju i igraju u Americi, Vladimir Obradović i Boris Čonkić, a tu su možda i sa najviše očekivanja, Bozoljac, Ćaćić i Zekić. ŽREB KVALIFIKACIJA.

Ulaz za kvalifikacije je besplatan, a  s obzirom na lepo vreme, vredi otići i provesti popodne na terenima na Dorćolu. Tenis nije samo Novak, Nadal… i sigurno će biti mnogo uzbudljivih i zanimljivih mečeva.RASPORED MEČEVA.