Dan bez uzbuđenja

Favoriti su još jednom opravdaki svoje uloge. Ziimonjić i Ljodra su prošli u treće a Azarenka, Voznjaki, Radvanska, Nadal i Federer su bez izgubljenog seta  u četvrto kolo.

Jedino je Oprandi opet malo zakomplikovala živtot protivnici ali nije uspela da uzme više od seta Juliji Gergres. Bilo je i malo problema da slomi otpor Ive Karlovića ali to je uvek tako kada igraju njih dvojica. U prvom setu se igralo bet brejk prilika a Ivo je popustio tek u taj brejku, dok je u ostala dva seta Federer uzeo po jedna brejk dok Karlović svoje šanse nije iskoristio, takođe po jednu u svakom setu, 7-6(6) 7-5 6-3.

Ljodra i Zimonjić su za razliku od prrvog kola ubedljivo pobedili. Moguće da je juče i Ljodrin umor uticao na malo mučenje u prvom setu, tek danas je bilo laganih 6-3 6-2 protiv Španaca Marka Lopeza i Morera.

Po običaju, uzbuđenja se očekuju u  popodnevnom i večernjem programu. Izner i Lopez već su razmenili po set a Berdih i Anderson u prvom igrali taj brejk. Derbi kola je svakako meč između Dolgopolova i Tomića, koji bi trebalo da počne u pola 10.