Antalija: Dača ipak bez titule

danilo-petrovic-belgrade-2012-2Krenuo je sa osvojenim setom a onda stao. Ni prekid zbog kiše nije Danilu Petroviću puno pomogao pa je Hordi Samper-Montana na kraju bio bolji sa 5-7 6-2 6-2.

Kišno vreme u Antaliji pomeralo je završnicu fjučersa koji se igra za nagradni fond od 10.000 dolara. Danilo je polufinale, i to teško osvojeno u tri seta, igrao pre podne pa je bila dilema koliko će imati snage za još jedan, svakako najvažniji meč na turniru.

Doduše, kako je bilo Dači, tako je bilo i njegovom protivniku, koji je svoj meč nešto kasnije završio. Posle osvojenog prvog seta izgledalo je da je titula, druga u karijeri, na dohvat ruke ali je usledio pad u igri, ili je njegov protivnik zaigrao bolje, tek pred prekid je već bilo 1-1 u setovima i 3-0 za Španca.

Sasvim moguće da je umor uticao na pad i preokret. Današnji nastavak je ipak bio pri rezultatu koji je davao psihološku prednost protivniku, ali je Petrović uspeo da vrati brejk i imao gem loptu za 3-3. Kada to nije iskoristio usledio je brzi kraj i Španac je brzo stigao do titule.

U svakom slučaju, pobede i rezultat na ovom turniru, ali i na dva prethodna, govore da Danilo postaje sve stabilniji i bolji, te da se od njega mogu ubrzo očekivati i solidni rezultati na čelindžerima. Da podsetimo, Danilo je igrao u kvalifikacijama za Monpelje, gde je prošao prvo kolo protiv 218. igrača na svetu a izgubio posle tri seta od iskusnog Francuza Uane, 118. na ATP listi.

Danilo Petrović je nedavno napunio 21 godinu, trenutno je 475. igrač na svetu, ali će iduće nedelje napredovati za oko 40  mesta, što će biti njegov najbolji plasman u karijeri. Do sada jedinu ITF titulu osvojio je u Prokuplju prošle godine.