Čurović i Erić pobedama u top 400!

TamaraTamara Čurović i Doroteja Erić  svojim partijama na ITF turnirima ove nedelje izborile su plasman u završnice turnira na kojima nastupaju, i ulazak među 400 najboljih na svetu.

Doroteja  je imala teži zadatak jer igra turnir 25k kategorije u Fukeu (Tajland). Ona je kroz kvalifikacije došla do polufinala. Nakon što je izbacila 8. nositeljku Doroteji se osmehnula sreća jer je u četvrtfinalu igrala protiv kvalifikantkinje, a isto je čeka i u polufinalu. U četvrtfinalu protivnica joj je bila Martina Borecka iz Češke, a dobila ju je u dva seta, 7-5 6-3. U meču za finale igraće protiv 818. teniserke sveta Ja Hsun Li, iz Tajpeha.

U međuvremenu u Heraklionu na turnirima 10k kategorije, Tamara Čurović je  u meču drugog kola bila bolja od Olge Parez iz Španije sa 6-2 6-3 i tih 5 gemova su jedini gemovi koje je do sada izgubila na turniru.

Za dve nedelje Erićeva i Čurovićeva imaće najmanje po 94 poena, ako kojim slučajem izgube predstojeće mečeve. Ipak, to će biti dovoljno da  budu plasirane tik unutar top 400. To će značiti da će Srbija imati čak 9, a s obzirom da je Natalija Kostić takođe na pragu ponovnog ulaska u top 400, možda uskoro bude i 10 teniserki u top 400.