Čudan meč

U većem delu meča, gledali smo skoro prijateljski meč ili čak kao neku simulaciju tenisa, Novaka koji vodi igru, ali ne previše agresivnog, čak i u situacijama kada se neka rešenja logično nameću i Viktora, koji osim servisa, nije imao nijedan agresivan udarac. U takvoj situaciji se sve vrtelo oko Novaka i Viktorovog servisa.
Tako smo imali brejk u prvom gemu koji je Novak vratio u šestom, a onda iznenađujuće lako izgubio u sedmom, da bi uz dobar Viktorov servis ipak lako odustao od povratka u set, jer je imao na 4-5 dve brejk lopte.

U drugom setu malo izmenjene uloge na početku a onda opet slična situacija, uz ipak bolju igru na obe strane. Ipak, greške su određivale tok seta. Novak sada pravi brejk na startu ali ga vrlo lako gubi i onda sledi odlučujući gem za verovatno čitav meč. Novak uz tešku muku i pregršt spašenih brejk lopti, dolazi do 3-2 i onda pravi odlučujući brejk, ispostavilo za ceo meč. Bilo je još problema za Novaka do kraja seta, jer je Viktor počeo da igra i malo ofanzivnije, ali se negde polaoko nazirala želja kod Novaka da dobije meč, jer pre toga emocija gotovo da nije bilo.

Treći set je Novak počeo istezanjem, ali uz osmeh, kao reakciju na skandiranje navijača. To kao da je prelomilo nešto u njemu, više nije bilo neodlučnosti, kalkulacija i opreza. Novak je zaigrao kako ga znamo u ovoj godini, lopte su bile brže, ravnije i bliže linijama i Viktor tu jednostavno nije imao rešenja. Na kraju 4-6 6-3 6-1(uz tri brejka) za verovatni susret sa Congom.