Ćirić otvara sezonu

Zvanična sezona ATP turnira počinje u 1h posle ponoći, kada počinju kvalifikacije za turnir u Brizbejnu. Prvi će na teren pored ostalih i Nikola Ćirić kome je žreb postavio težak zadatak da igra protiv pobednika američkog plejof takmičenja za dobijanje specijalne pozivnice, prvog GS turnira u sezoni, Džesija Levina. U Nikolinom žrebu je i prvi nosilac, Tobias Kamke, sa kim će se verovatnom sastati ako prođe prva dva kola.

Malo bliže, u Indiji, Dušan Lajović će pokušati da uđe u još jedan glavni žreb ATP turnira i da se pridruži Janku koji je prvi nosilac u Čenaiju. Lajović će u prvom kolu igrati sa malo poznatim domaćim igračem Singhom, a onda protiv pobednika meča, Vaselin – Kudrjacev. Na kraju ga u poslednjem kolu najverovatnije čeka Go Soeda. Sasvim pristojan žreb i po imenima dosta lakši od onih u Moskvi i Sankt Petersburgu. Lepa prilika da se vidi gde je Dušan sada sa formom i kako se pripremio za novu sezonu. Meč će se igrati kao 4. na centralnom terenu a ceo program počinje u 5:30h po našem vremenu.

Inače, devojke su krenule danas, kada su počele kvalifikacije za turnir u Brizbejnu. U centru pažnje je bio nastup mlade Ešli Barti, koja nije imala sreće sa žrebom, jer je igrala protiv prvog nosioca Vanje King. Iskusnija King je bila ubedljiva i prepustila je protivnici samo 3 gema. Sreća nije bila naklonjena ni Tamari Čurović, koja će se u prvom kolu kvalifikacija u Kvanžuu sastati sa drugim nosiocem, Kinsekinjom Hu.