Čilić ispunio san, postao šampion USO

Marin Čilić je novi šampion US Opena pošto je u finalu sa 6-3, 6-3, 6-3 savladao Japanca Keija Nišikorija. Hrvat je stigao do svoje prve velike titule, a posle iznenađujućeg raspleta Njujork tek drugi put u poslednjoj deceniji ima šampiona koji nije Federer, Nadal ili Novak Đoković.

cilicČilić je u finalu bio nedodirljiv za Japanca Nišikorija, dominirao je tokom čitavog meča i lako stigao do trijumfa. Na početku je preživeo brejk loptu, a onda serijom vinera uspeo da posle 33 minuta dođe u poziciju da servira za set. Nakon vođstva od 1:0 više se nije osvrtao. Odmah je napravio novi brejk, kada je poveo sa 2:0 u setovima kraj se nazirao.

Nišikori je odigrao 14 setova u prethodna tri meča na putu do finala, pa nije imao snage da izdrži pakleni ritam Čilića koji je ubrzo stigao do pobede života. Finale je trajalo manje od dva sata, posle čega je Čilić podelio radost sa svojim trenerom Goranom Ivaniševićem koji je i sam gren slem šampion, osvajač Vimbldona iz 2001.

Čilić će se vratiti i u top 10, prvi put od 2010. godine, a sada ima sasvim solidne šanse da se plasira na završni turnir sezone. Pored Čilića i Nišikori će ponovo ući u top 10, pa od danas  biti na devetoj poziciji.

Izvor: Nettenis, Sportske.net