Cibulkova ponovo kobna po Anu Ivanović

Srpska teniserka Ana Ivanović eliminisana je u četvrtfinalu Premijer turnira u Tokiju.

Ana Ivanović Tokio 2015Od Ane, inače druge nositeljke turnira i branioca titule, ponovo je bila bolja Slovakinja Dominika Cibulkova. Ovaj put u dva seta 7-6(5), 6-3.

U prvom setu Ana je počela sigurnije, povela 4-2, ali onda dozvolila Slovakinji da uzvrati brejk za 4-4. Nakon toga je usledila serija od još četiri brejka, gde je Ana dva puta bila u prilici da odservira za set, ali nije uspela. Na kraju je set rešen u taj brejku u korist Dominike.
U drugom setu Cibulkova je  počela dominantnije, brzo došla do brejka prednosti, a zatim i dva. Ivanovićeva je uspela da vrati jedan, ali nedovoljno da preokrene meč.

Ovo je bio šesti duel Ane i Dominike i četvrta pobeda za Slovakinju, od čega druga uzastopna, nakon trijumfa u prvom kolu US opena.

Sledeći turnir za Anu jeste Vuhan, gde će je u drugom kolu verovatno čekati ponovo Cibulkova. Nadamo se da će tom prilikom Ana sprečiti niz, i da se neće desiti isto što i protiv Karoline Garsije, koja je Anu ove godine savladala tri puta u nizu u roku od mesec dana.