Cibulkova – Li za finale Majamija

Dve najbolje teniseke ove sezone, Dominika Cibulkova i Na Li po treći put će igrati ove seyone, nakon pobeda u četvrtfinalu Majamija. Obe su do pobeda stigle tesno, a Cibulkova je čak spasila meč lopte.

finale australijan open 2014U meču gde joj je pobeda donosila plasman u top deset, Cibulkova je odmah krenula brejkom. To je bila samo najava revije brejkova u ovom meču. Jedini servis u prvom setu zadržala je Poljakinja i to joj je bilo dovoljno za uzimanje seta. Cibulkova je opet prva pripretila u drugom setu, ali je Radvanska svojom igrom sa osnovne linije terala Slovakinju na nekoliko udaraca više i neiznuđene greške pa je tako u desetom gemu stigla do meč lopte. Ritern iz bekenda sudije su videle kao dobar, ali je čelendž pokazao mali aut pa je Cibulkova spasila tu, a potom još dve meč lopte. Na 6-5 nije odservirala za set pa je momentum iskoristila Radvanska i povela 5-2 u taj brejku. Cibulkova sa par prelepih riterna kažnjava prespore servise Radvanske, vezuje pet poena i odvodi meč u treći set. U pauzi Radvanjska uzima medicinski tajm aut. U odlučujućem setu smo videli samo tri brejka, jedan više je napravila Cibulkova i nakon 160 minuta pobedila rezultatom 3-6, 7-6(5), 6-3.

Ova pobeda Cibulkovoj, koja u sezoni ima titulu u Akapulku, finale Australian Open-a i polufinale sada u Majamiju, donosi ulazak u top deset, iz koga će posle dugo vremena ispasti Sara Erani.

Na Li je sa 7-5, 7-5 savladala Karolinu Vožnjacki, u meču gde su teniserke igrale u serijama. Li je povela 4-1, Karolina vezala četiri gema, a onda je Kineskinja vezala tri gema i osvojila set. Isto je bilo u drugom setu, nakon 3-1 za Li, Karolina stiže do 5-3, a onda Li pronalazi vinere i vezuje četiri gema za 7-5, 7-5 nakon 122 minuta. Vožnjacki je imala medicinski tajm aut posle trećeg gema drugog seta zbog problema sa donjim delom leđa.

U trećem duelu ove sezone, Cibulkova traži prvu pobede protiv Kineskinje, nakon poraza u dva seta u finalu Australian Open-a i poraza u tri seta pre deset dana u četvrtfinalu Indijan Velsa.