Četvrtfinale za Troickog

Sve je moglo biti brže i lakše da Troicki nije dozvolio protivniku da se dva puta vrati u prvi set. Prvi put posle prednosti brejka i vođstva od 3-1 a drugi put u taj brejku kada je srpski teniser imao prednost od 4-0. Na kraju se sve dobro završilo, jer je Viktor dobio prvi seta sa 8-6 u taj brejku.

Drugi set je bio druga priča. Troicki je poveo sa 3-0 i do kraja samo povećavao prednost pa je Bašinger uspeo samo da uzme počasni gem. Servis je i ovoga puta bio najbolje Viktorovo oružje, koje će mu svakako biti potrebno u četvrtfinalu protiv Monfisa, bar na ovom nivou. Francuz je i danas imao problema,  protiv Bekera, pa je morao da igra sva tri seta da bi došao do pobede.

Viktor je sa Gaelom odigrao tek jedan meč, onaj prošlogodišnji u Montrealu, kada je posle dobijenog prvog seta izgubio posle dva taj brejka. Pored Monfisa i Viktora u ranim popodnevnim časovima, plasman u četvrtfinale turnira u Dohi je obezbedio i Andreas Sepi , koji je pobedio Garsiju Lopeza u dva seta, kao i Conga koji je opet teško pobedio, ovoga puta Flavija Ćipolu.