Četvrtfinala za Dolonc, Stojanović i Jorović

Naše teniserke igraju na čelendzerima širom Evrope, a tri su stigle do četvrtfinala na svojim turnirima.

rsz_1vesna_doloncNa turniru 100k kategorije, na teren se vratila Vesna Dolonc, po prvi put nakon početka avgusta. Vesna je morala da igra kvalifikacije jer je trenutno tek 525. teniserka sveta. Ona je u tri kola kvalifikacija ispustila samo jedan set, pobedivši pritom dve bivše top100 teniserke, Amanmuradovu u tri i Djačenko u dva seta. Na startu glavnog žreba lako je dobila Olgu Jančuk 6-0, 6-3, a u drugom kolu je savladala petog nosioca i 143. na svetu, Jekaterinu Aleksandrovu, 6-3, 3-6, 7-5 i plasirala se u četvrtfinale. Ruskinja je na startu Vimbldona dobila Anu Ivanović i na rangu je karijere, pa Vesnina pobeda dobija još na značaju.

Ona će u četrvtfinalu igrati protiv Done Vekić, a poeni osvojeni prolaskom kvalifikacija do četvrtfinala doneće joj skok do oko 415. mesta WTA liste.

Nina Stojanović u akcijiU Francuskoj igra Nina Stojanović, turnir je 50k+H kategorije, a Nina se, kao sedmi nosilac, plasirala u četvrtfinale. Nakon pobede 6-3, 6-3 u prvom kolu nad Julijom Grabner, u drugoj rundi je, nakon tesnog meča, savladala Jesiku Maleckovu 6-2, 3-6, 6-4, nadoknadivši 0-2 u trećem setu. Za polufinale igraće sa boljom iz duela Fero-Has, a ovaj plasman doneće joj skok od par mesta sa sadašnjeg 191. koje joj je i rang karijere.

ivana jorovic uso 2016U Podgorici se igra turnir 25k kategorije, prvi nosilac je Ivana Jorović, koja je do četvrtfinala došla ne baš lako. U prvom kolu je za 38 minuta savladala našu Bobu Kotlicu, 6-0, 6-0, ispustivši samo devet poena, a u drugom kolu je u teškom meču savladala Martinu di Đuzepe, 7-5, 7-6(2). U oba seta Ivana je zaostajala brejk, protivnica je servirala za oba seta, ali je Ivana uspela da se vrati i trijumfuje u dva seta pa će u četvrtfinalu igrati protiv Juhazove ili Ormečee. 

U Podgorici su sve ostale srpske igračice ispale u prvom kolu, pa su tako poražene Radanović, Spremo, Čurović, Marinković, Čubranović, Šebrek i Tmušića a u dublu su se u četvrtfinale plasirale samo Jorović, u paru sa Knol, i Čurović, u paru sa Beker.