Četvrtfinala za Aleksandru i Ninu

Na ovonedeljnim ITF turnirima srpske predstavnice beleže obećavajuće rezultate.

Nina Stojanović, RG 2013Iznenađenje nedelje je Nina Stojanović. S obzirom da joj je ovo prva profesionalna sezona, ona je tek po drugi put u karijeri igrala turnir kategorije 25k. Kao i prvog puta, i ovaj put je iz kvalifikacija došla do 2. runde. I to, kao i onda, pobedom nad 2. nositeljkom turnira u prvom kolu. Naime, na turniru u Mumbaiju, Indija, ona je bez izgubljenog seta, došla do glavnog žreba. Tamo je igrala protiv 200 mesta bolje rangirane Sofije Šapatave iz Gruzije.  Do skoro top 200 teniserku je dobila prilično lako, rezultatom 6-0, 7-6(8). To joj je ujedno bio i 3. meč u nizu u kom prvi set osvaja bez izgubljenog gema. U drugom kolu malo teže je došla do pobede nad Aljonom Sotnikovom iz Ukrajine, rezultatom, 5-7, 6-1, 6-4. U njenom prvom četvrtfinalu turnmira 25k kategorije igraće protiv 6. nositeljke Emili Vebli Smit iz  Velike Britanije. Eventualni plasman u polufinale doneo bi joj i rang karijere i proboj među 400 najboljih na svetu.U dublu je takođe bila jako uspešna i plasirala se u polufinale. U paru sa Despinom Papamihail iz Grčke eliminisala je baš Vebli Smit u paru sa domaćom teniserkom Ankitom Rainom, inače 3. nositeljke turnira.

Na ovom turniru učestvovala je i Barbara Bonić, ali je na žalost u obe konkurencije poražena na samom startu.

aleksandraAleksandra Krunić sezonu je započela na turniru 50k kategorije u Ankari, Turska.
Do sada je opravdala ulogu 1. nosioca i izborila plasman u četvrtfinale. Tamo će igrati protiv Đoje Barbieri iz Italije. Plasmanom u polufinale bi se vratila među 100 najboljih na rang listi. Iako se do sada nije susrela ni sa jednim nosiocem, a sam turnir nije preterano jak, biće to dobar test za nju, da se vidi gde je, nakon fantastičnog kraja prošle sezone. Da li će kao i pre posustati baš kada se od nje očekuje, i kada je favorit, ili će pak, ako ništa drugo, dobijati teniserke koje treba da dobije, tj koje su rangom dosta ispod nje.
U dublu je neočekivano poražena u drugom kolu. U paru sa Jevgenijom Rodinom iz Rusije, sa kojom je bila 1. nosilac, poražena je od strane domaćih teniserki Ipek Sojlu i Ajle Aksu, dobitnica specijalne pozivnice.