Češka slavila u dublu i povela sa 2:1 u finalu

Serbia Davis Cup TennisSrpski teniseri Nenad Zimonjić i Ilija Bozoljac poraženi su u dubl meču od Tomaša Berdiha i Radeka Štepaneka sa 3-0 u setovima (6-2, 6-4, 7-6).

Nenad Zimonjić servirao je u prvom gemu, a prvi servis ga nije dobro služio, retko ga je pogađao. Česi su došli do brejk lopte i odmah je iskoristili, a posle sjajnog Berdihovog servisa vodili su sa 2-0. Usledio je odličan servis gem Bozoljca, bez izgubljenog poena naši reprezentativci smanjili su vođstvo Češke na 2-1, ali je i Štepanek bio dobar na servisu, pa su Česi ponovo povećali vođstvo. U petom gemu dolaze gosti do novog brejka, a posle 5-2 Štepanek servira za pobedu u ovom delu meča, pa od tri set lopte koriste prvu za 1-0 u setovima.

I drugi deo meča Česi počinju brejkom na servis Zimonjića. Uz malo drame na skoro svaki servis gem naših tenisera, Ilija i Nenad su ipak slavili u njima, ali nisu uspeli da dođu do brejk šanse. Štepanek i Berdih sačuvali su brejk prednosti, što je bilo dovoljno da dođu na set od pobede, 2-0.

Treći set prvi put u meču počinje servis gemom Bozoljca, i vođstvom našeg para od 1-0. Publika u Areni poremetila je Štepaneka, zviždanje iz publike dovelo je do duple servis greške, ali i do poslednje opomene za publiku od strane sudije Paskala Marije. Uprkos vođstvu od 0-30 u ovom gemu, naši teniseri ni ovog puta ne dolaze do šanse za brejk. Česi izjednačuju na 1-1. U šestom gemu pri vođstvu od 3-2, Srbija prvi put u meču dolazi do brejk lopte. Ne koriste je, pa nakon izjednačenja od 40-40, Češka dolazi do dva vezana poena i 3-3 u ovom delu meča. Do 5-5 sigurno osvajaju svoje servis gemove, a onda Češka dolazi do dve vezane brejk lopte. Ne koriste ih, a naša reprezentacija uspeva da osigura ostanak u ovom setu, 6-5. Berdih i Štepanek ponovo izjednačuju, pa set ulazi u taj-brejk, koji su sjajno započeli naši teniseri, ali ga na kraju izgubili. Češka je dobila ovaj duel sa 3-0, i povela sa 2-1 u finalu Dejvis kupa.

Izvor- Nettenis, TenisUživo.com