DK: Česi jedva 1-1

Malo je nedostajalo da već posle prvog dana pobednik finala DK bude gotovo izvestan. Nikolas Almagro je, umalo, naterao Tomaša Berdiha da proguta sve što je govorio o njemu proteklih dana, verovatno sa sve teniskom lopticom, ali ipak nije izdržao do kraja pa su Česi ipak izjednačili. Posle  4 časa borbe bilo je 6-3 3-6 6-3 6-7(5) 6-3 za Čeha.

Uglavnom se igralo čvrsto, setove je u većini slučajeva odlučivao po jedan brejk, osim u poslednja dva seta. U četvrtom je Berdih prvi došao do prednosti ali se Almagro vratio i dobio set u taj brejku, dok su u petom viđeni brejkovi u tri od poslednja četiri gema. Jedan više je napravio Berdih i doneo ogromnu radost domaćinima koji su dobrano strepeli za ishod meča, pogotovu u prvom gemu petog seta kada je Tomaš spašavao brejk lopte.

Najlepše od svega, na kraju, bio je sportski pozdrav dvojice tenisera, čime je verovatno zatvorena ružna priča koja se dešavala između njih dvojice u poslednej vreme. Pre toga, David Ferer je bez većih problema pokazao klasu i savladao Radeka Štepaneka sa 6-3 6-4 6-4.

Danas je na programu dubl. Najavljeni su sa španske strane Lopez i Granoljers, a sa češke, Rosol i Minar. Za koga će se odlučiti Navratil, teško je reći. Pobeda u dublu bi širom otvorila vrata češkoj reprezentaciji ali ako bi u timu bili Berdih i Štepanek, što se obično dešava, pa još izgubili u nekom dugom meču, pitanje je sa koliko snage bi ušli u poslednji dan, pogotovu vremešni Radek.

Da li će Navratil ići na taktičku varijantu i svesno žrtvovati dubl ili će sve najbolje na teren pa šta bude, videćemo danas. U svakom slučaju, ništa neće biti rešeno posle današnjeg dubla pa nas očekuje zanimljiv rasplet u nedelju.