Čang: Nišikori može do titule na GS

Trener Keija Nišikorija Majkl Čang rekao je da veruje da njegov igrač može do titule na bilo kom gren slemu. Nišikori je svoje prvo gren slem finale igrao pre tri meseca na US Openu, kada je poražen od Marina Čilića, a trenutno drži peto mesto na ATP listi.

„Priliku da osvoji neki gren slem imaće na sva četiri najveća turnira, u to nema sumnje. Ali, ne želim da kažem da će osvojiti neki. Više bih voleo da idemo korak po korak, meč po meč, nego da gledamo sve kao celinu. Kada tako gledate na stvari, to vas uvuče i samo o tome razmišljate. Ne želim da se to desi nama, ili njemu. To je negde u podsvesti, ali idemo poen po poen i to je jedini pravi pristup“, naglasio je Čang.

nisikori

Čang je dodao da ako Nišikori želi da osvoji neki Gren Slem, mora da ostane zdrav. Japanski teniser je imao velike problem sa povredama poslednjih godina, samo ove godine se povukao u polufinalu Majamija i Madrida, ali je na US-openu prevazišao uzastopne mečeve u pet setova.

„Kei je napredovao po tom pitanju, a US-open je možda najbolji dokaz za to. Igrati toliko teških mečeva i iz njih izaći bez povreda je pozitivna stvar za Keija. Nadam se da će od sada situacija biti još bolja i da nećemo morati više da razmišljamo o tolikim povredama. Ako bih mogao da imam jedan cilj za sledeću godinu, on bi bio da Kei 95% godine bude zdrav. Završiti godinu bez povrede ili nečega što bi moglo da vam oduzme dve ili tri nedelje bi bilo veliko dostagnuće i podiglo bi njegov tenis na novi nivo“, zaključio je Čang, koji je svoju jedinu gren slem titulu osvojio na Rolan Garosu 1989. kada je imao samo 17 godina.

Izvor: Galiot, Nettenis