Čehinje ponovo slavile u Fed Kupu

Peti put u polsednjih šest godina češki tim osvojio je Kup Federeacija. Teniska reprezentacija Češke odbranila je titulu drugu godinu za redom pobedom sa 3-2 u finalu nad Francuskom.

1969354-41382567-2560-1440

Odlučujući poen Čehinjama donele su Karolina Pliškova i Barbora Stricova pobedom u dublu nad Karolin Garsijom i Kristinom Mladenović. Pliškova i Stricova su slavile sa 7-5 7-5, posle dva sata i osam minuta igre.

Posle prvog dana takmičenja bilo je 1-1. Pliškova je bila bolja od Mladenovićeve u maratonskom meču, koji je trajao skoro četiri sata, a Garsija je izjednačila za domaćina pobedom u dva seta nad Kvitovom. Dan kasnije  Garsija je donela prednost od 2-1 Francuskoj, pobedom nad Karolinom Pliškovom u tri seta. U poslednjem singl meču takmičenja Stricova slavila protiv Alize Korne i pobedom u dva seta izjednačila na 2-2.

Reprezentacija Srije u februaru će ponovo igrati u Evroafričkoj Zoni, kada će pokušati da se vrati u svetsku grupu. ITF je odlučio da od 2018. ukine postojanje dve svetske grupe po osam timova i vrati se starom formatu, koji podrazumeva samo jednu svetsku grupu od 16 timova, kao u Dejvis Kupu.