Bozoljac umesto Novaka

Za razliku od meča u Halmstadu jula prošle godine, u reprezentaciji Srbije neće biti Novaka Đokovića. To se znalo još pre neki dan, kada je Obradović objavio da su se ostali igrači složili, da Novak treba da se odmori posle napornog AO. Ono što se nije znalo, to je  ko će igrati umnesto Novaka. Izbor je Ilija Bozoljac. Zašto? To samo Obradović zna.

Šveđani kao i u prošlogodišnjem meču, igraju bez Soderlinga. Najbolji igrač je kao i tada Ridersted, trenutno 346. na rang listi. Umesto Eleskovića u ekipi je Bergman, 500. igrač na svetu, a pored Lindstada neće biti Aspelina. Umesto njega, u Nišu će igrati Filip Prpić, pre pet godina 194. igrač na svetu. Prpiće je sada daleko od tog plasmana, jer nije igrao od juna prošle godine, moguće da je bio povređen.

Prpića je prošle godine u ovo vreme, dva puta pobedio Dušan Lajović, pa je pitanje zašto Lajovića ili Ćirića nema u timu, a tu je moglo da se nađe mesta i za nekog mlađeg, recimo Jankovića ili Milojevića, po ugledu na ženski Fed kup tim.

Kako bilo, Srbija će pored Bozoljca imati u timu, Troickog , Tipsarevića i Zimonjića. Meč će se igrati od 10-12. februara, u dvorani Čair u Nišu. Karte će se prema njavama, a surpotno natpisima u novinama naći u prodaji tokom sledeće nedelje.