Hrvatska, Čile: Bozoljac i Lajović poraženi u prvom kolu

00092865Kako su u isto vreme prošli kvalifikacije, tako su pomalo iznenađujuće ispali u prvom kolima turnira u kojima su nastupili. I Bozoljac i Lajović, izgubili su na startu, Zagreba i Vinja del Mara.

Očekivalo se više od Dušana. Garin jeste talentovani klinac, 16-ogodišnjak i deseti junior na svetu, a Čile i šljaka su njegov dobro poznati teren, ali ipak, očekivalo se da će Lajović kvalitetom i iskustvom to prevazići. Teško je reći šta je uzrok, da li možda i umor, jer je Dušan odigrao tri teška meča u tri dana na šljaci, ali kako bilo mlađi je bio bolji, i to rutinski, 3-6 4-6.

Sa druge strane Bozoljac je imao teškog protivnika ali i kolosalnu priliku da prođe u drugo kolo. Stigao je Bozoljac do seta prednosti i servisa na 4-3 protiv Žemlje, ali je tu posustao. Poslednja šansa za pobedu je izgubljena u taj brejku, gde je Bozoljac imao 3-1 i tu stao. Do kraja meča, uzeo je samo dva gema, pa je tako propustio lepu priliku da dođe do novih bodova i bržeg povratka na mesto koje mu po kvalietetu pripada.

Tako je knjiga na ATP turnirima ove nedelje spala na dva slova, Janka i Viktora u Monpeljeu.