Bozoljac i Lajović na korak od glavnog žreba

Australian+Open+2007+Day+4+hnZ7diDoifBlOve nedelje ATP karavan se nastavlja na čak tri turnira. U svakom od njih, Srbija je imala predstavnike u kvlaifikacijama, a jedini su do završne faze kvalifikacija stigli Dušan Lajović i Ilija Bozoljac.

U Monpeljeu, gde će se u glavnom žrebu naći Janko Tipsarević i Viktor Troicki, za glavni žreb borili su se Danilo Petrović i Arsenije Zlatanović. Arsenije je ispao još u prvom kolu od Španca Gualda, dok je Danilo imao više uspeha. U prvom kolu je pobedio Francuza Burkuia, da bi mu u drugom nedostajalo malo iskustva i sreće, jer je posle dobijenog prvog seta, izgubio od drugog nosioca Uane, sa 6-7 6-2 6-4. Petrović se dobro držao do 4-4 u poslednjem setu, ali je na kraju popustio, kada je pritisak bio najveći.

Sa druge strane Atlantika, na turniru koji je trenutno u centru pažnje jer će sa njemu svoj povratak započeti Rafael Nadal, u Vinja del Maru, Čile, Dušan Lajović je stigao do trećeg kola kvalifikacija. U drugom kolu, Dušan je bi obolji posle tri seta, od Španca Haviera Martija sa 7-6 5-7 7-5, a za glavni žreb igraće protiv prvog nosioca Gastaa Eliasa. Elias je Portugalac i 137. teniser na svetu a sa Dušanom se do sada nije sastajao.

Isti rezultat, ostvario je i Ilija Bozoljac u Zagrebu. On je u drugom kolu posle dva taj brejka, bio bolji od Slovaka Červenaka, pa će za glavni žreb i on imati trećeg nosioca u kvlaifikacijama, Matea Violu. Italijan je 145. igrač na svetu a ovo će biti prvi meč između dvojice tenisera. Najveći favoriti turnira u Zagrebu su Marin Čilić, Andreas Sepi i Mihail Južni.

Svi ovonedeljni turnir su iz ATP250 kategorije ali je onaj u Monpeljeu svakako najjači, jer na njemu učestvuju dva Top 10 tenisera, Janko Tipsarević i Tomaš Berdih, kao i većina Francuza, Gaske, Monfis, Beneto, Simon, kao i Nikolaj Davidenko. U Čileu, Nadal je svakako najveće ime, a iza njega tu su Huan Monako i Žeremi Šardi.