Bozoljac i Krajinović osvojili Napulj

Srpski teniseri Ilija Bozoljac i Filip Krajinović osvojili su titulu u konkurenciji dublova na čelendžeru u Napulju (Italija, 106.400+H, šljaka). Oni su u finalu, veoma lako sa 6-1, 6-2 savladali gruzijsko-beloruski par Nikolaz Basilašvili/Aleksandar Buri. 

Srpski dubl je na ovom veoma jakom čelendžeru u 1. kolu savladao Matea Donatija i Andreja Golubjeva sa 6-3, 6-4. U četvrtfinalu su iznedadili 3. nosioce, poljsko/slovačku kombinaciju Mateuš Kovalčik/Igor Zelenaj rezultatom 6-7, 6-4, 13-11. U polufinalu su pobedili prve nosioce, nemački par, Gero Krečmer/Aleksander Sačko rezultatom 7-5, 3-6, 10-5, da bi u finalu prikazali najbolji tenis.

filip i ika

Bozoljac i Krajinović su otvorili finale brejkom, odmah su uzvratili njihovi rivali, ali su Srbi potom napravili seriju od četiri gema i tako stigli na korak od pobedničkog pehara. U drugom delu igre nije bilo promena u odnosu snaga na terenu, srpski dubl je odmah u ranoj fazi oduzeo servis protivniku, da bi u sedmom gemu novim brejkom prelomio duel u svoju korist i sa 6-2 stigao do velikog trijumfa i titule na čelendžeru u Italiji.

Ovo je bilo prvo finale u dubl konkurenciji za Krajinovića i prva titula u karijeri koja će ga dovesti na sam prag najboljih 300 na ATP listi. Za Iliju Bozoljca je ovo 22. finale u karijeri, a 13. titula. Ovaj rezultat će ga vratiti među najboljih 200 tenisera sveta u dublu (biće oko 172. mesta).