Boris na korak od glavnog žreba!

pashanski_borissrb2Boris je po ko zna koji put obradovao svoje navijače sjajnim igrama onda kada se to od njega i nije baš očekivalo. Otputovao je sprski teniser na ostrvo, niko nije ni pomišljao da bi mogao nešto da napravi, čak je i jedna pobeda mnogima delovala daleko.

Posle pobede nad De Vustom koji je bio apsolutni favorit, Paša je izbacio i Đanluku Nasa i to u dva seta, rezultatom 6-3 7-5.

U prvom setu odlučujući je bio šesti gem u kojem je napravljen jedini brejk, Boris je brejknuo Italijana i rutinski priveo set kraju.

U drugom je na 0-1 spasio brejk loptu, a zatim i napravio brejk i bez većih problema ga čuvao sve do 5-4 kada je servirao za meč. A onda kada smo svi očekivali miran završetak meča, Naso pokazuje da nije baš slučajno izbacio Kjudinelija i prvi put oduzima servis srpskom teniseru i poravnava na 5-5.

Da je psihički jak Boris je dokazao već u narednom gemu kada je napravio ribrejk i ponovo servirao za meč. Ovaj gubitak servisa je demoralisao italijanskog tenisera pa je Pašanski s nulom osvojio gem i prošao u poslednje kolo kvalifikacija za Vimbldon!

Već je osvojio 16 bodova za ATP listu, a pobeda u narednom meču donela bi mu još 9. Za ulazak u glavni žreb Vimbldona, prvi put još od 2008. godine, Boris će igrati protiv japanskog tenisera, Goa Soede koji je trinaesti nosilac u kvalifikacijama.

28-godišnji Soeda je trenutno 130. teniser na planeti, a najbolji renking je imao prošle godine kada je bio 47. na listi.

Opširnije na: http://borispasanski.blogspot.com/