Borbena Aleksandra poražena od Halep

Treća teniserka sveta Simona Halep bila je ovoga puta veliki zalogaj za Aleksandru Krunić. Rumunka je sa 6-3, 6-3 nadigrala Krunićevu u  četvrtfinalu WTA turnira u kineskom Šendženu. Aleksandri je ovo bilo drugo WTA četvrtfinale u karijeri, prvo posle Bakua 2012. Bez obzira na poraz naša teniserka će od ponedeljka imati novi rang karijere i to 76. mesto!
Aleks

Sigurno da je jučerašnji meč protiv Šmidlove uticao na Aleksandru da pruži više u ovome meču. Podsetimo da je srpska teniserka preko kvalifikacija stigla do glavnog žreba, a onda je juče u osmini finala igrala veoma dug meč gde je morala da spašava i meč lopte. 

Prva do brejka u meču stigla je Rumunka i to u drugom gemu za 2-0. Aleksandra već u sledećem vraća izgubljeni servis, da bi Halep ribrejkom povisila prednost na 3-1. Do kraja seta nije viđeno brejkova, igra je tekla dosta mirno, pa je sa 6-3 treća tensierka sveta osvojila prvu deonicu.

U drugom setu opet prva do brejka stiže Simona Halep i to na startu seta. Aleksandra se borila, a kao rezultat te borbenosti usledio je brejk naše teniserke u šestom gemu i poravnanje rezultata na 3-3. Ipak, Halep već u sledećem gemu pravi ključni brejk koji čuva do kraja seta za konačnih 6-3 i plasman u polufinale.
Aleks-Halep

Ovo je bio drugi meč ove dve teniserke i druga pobeda Rumunke, a prethodno su igrale prošle godine na turniru u Bukureštu. Naredna protivnica Simoni Halep biće Kineskinja Dženg koja je u tri seta izbacila Zarinu Dijas.