Borba za br 1!!!

 

Nakon ispadanja Rafaela Nadala u drugom kolu Vimbldona (čime je osigurao pad na treću poziciju na ATP list) Novak Đoković ima još jednu prepreku na putu da zadrži  poziciju br. 1. Ta prepreka je Rodžer Federer.

Ako Novak i Rodžer ispoštuju svoj siding, gledaćemo ih u polufinalu, a taj meč će najverovatnije odlučiti ko će biti br. 1. Iako samim finalom, Federer ne postaje prvi, titulom bi to postao, ali  s obzirom da će preko puta igrati sa jednim od tenisera od kojih je samo jedan GS šampion (Del Potro), i dvojica bivši finalsti (Conga i Marej)  i među kojima  ni jedan nikada ranije nije bio u finalu Vimbldona, teško je kladiti se protiv Federera!

Sa druge strane, nakon  neočekivanog poraza Marije Šarapove u četvrtom kolu ovog turnira, sasvim je izvesno da ćemo imati novog-starog br. 1 u ženskoj konkurenciji! Naime, plasmanom u četvrtfinale, pobedom nad Anom Ivanović,  Viktorija Azarenka je sebi osigurala povratak na prvo mesto, za sada… AKO,  Azarenka ne prođe dalje,  Agnješka Radvanjska imaće šansu da samim plasmanom u finale bude broj 1, ako Azarenka prođe dalje, Radvanjskoj treba titula, a ako Azarenka dođe do finala, Radvanjska može maksimalno biti br. 2!

 

Ono što je svakako zanimljivo i pomalo neočekivano za ovaj Vimbldon jeste da će u oba finala biti  barem jedan teniser ili teniserka koji su prvi put u finalu ovog takmičenja, a u slučaju žena prvi put u finalu Gren Slem takmičenja uopšte. Naravno, ta mogućnost postoji i kod muškaraca. Ostaje da sačekamo vikend i vidimo!!!