Poraz Bojane od Kerber, 1-1

B-Jovanovski-BNemačka teniserka Anđelika Kerber donela je svojoj reprezentaciji izjednačujući poen u meču za opstanak u Svetskoj grupi Fed kupa protiv Srbije. Kerber je sa 7:5, 6:2 savladala Bojanu Jovanovski, dok je pre njih Ana Ivanović porazila Monu Bartel sa 7:6, 2:6, 6:2.

Bojana je pred sobom, posle Aninog trijumfa imala težak zadatak, da zaustavi u ovom trenutku najbolju nemačku teniserku.

U prva dva gema viđena je velika borba a Bojana je na vreme “pokazala zube” Kerber.

Ni naredna dva gema nisu donela ništa iznenađujuće, ali je Kerber u petom toliko pritisla Bojanu forhendima da je ova načinila dve greške i Nemica je oduzela servis srpskoj igračici (2:3).

Anđelika je držala prednost brejka sve do desetog gema kada je Bojana zaigrala savršen tenis i sa samo jednim izgubljenim poenom stigla je do 5:5. Međutim, već u narednom gemu Nemica je načinila ribrejk bez izgubljenog poena!

Nažalost, ovaj gem dao je krila Anđeliki koja je posle 50 minuta stigla do vođstva (7:5).

U drugom setu Bojana kao da se pomalo uplašila rezultata koji joj nije išao na ruku. Nervoza se uvukla u njene pokrete, pa je izgubila oba servisa ali je zato prvi Anđelikin oduzela. Na 1:2 je imala kolosalne šanse, dva puta loptice za brejk, ali se Nemica nekako dočekala na noge i povela sa nedostižnih 3:1.

U sedmom gemu je Bojana posle dugih poena i razmena udaraca pala i po treći put u drugom setu izgubila servis i tu je posle 83 minuta borbe sve bilo gotovo.

Anđelika Kerber i Ana Ivanović u nedelju od 11 časova prve izlaze na teren, a posle njih Mona Bartel i Bojana Jovanovski.

Izvor: Blic