Bojanina velika pobeda

Mnogi su je prežalili posle objavljenog žreba, dok sigurno ima onih koji bi rekli da je sreća što je naletela na Nemicu u prvom kolu…Svakako da većini nije bilo lako posle početnih 1-5 u prvom setu, pa otuda konačan rasplet meča, Bojana Jovanovski  –  Mona Bartel, 4-6 7-5 6-2, predstavlja veliko i prijatno izennađenje.

Bartel je prepustila samo tri gema  Jeleni Janković u Majamiju, u teškom meču u dva seta, bila je bolja od Ane u Štutgartu, ali je najviše posla imala sa Bojanom u Dubaiju. Bila je to velika borba u tri seta, baš kao ova danas, samo sa drugačijim ishodom. U duelu dve udaračice, pobedila je ona, koja je imala očigledno više nerava, da dobije duge i neizvesne gemove.

Jedan od presudnih momenata desio se u prvom setu. Bojana je gubila sa 5-1, ali je ipak uspela da pred kraj tog dela igre uđe u meč. Vratila je jedan brejk, pa iako nije uspela u potpunosti da se vrati u set, bilo je jasno da će u drugom biti sve potpuno drugačije.

U drugom, Bojana je bila mnogo sigurnija na servisu, mada je bilo velike borbe sredinom seta, na servis obe teniserke. Onda je došao jedan od tri ključna gema u meču. Ta tri gema su trajala negde kao ceo prvi set i sva tri je dobila Bojana.

Prvi se desio na 6-5 za srpsku teniserku. Bojana je iskoristila šestu brejk i set loptu, mada je njena protivnica imala isto toliko prilika da uvede meč u taj brejk. Drugi je bio nešto kraći, ali je bitan jer je u njemu Bojana napravila, ispostaviće se ključan brejk u poslednjoj trećini meča. Pre toga je došlo do brzometne razmene brejkova, a zatim je usledio maratonski sedmi gem, koji je na sreću pripao Bojani, mada je Bartel propustila sedam brejk lopti!

Na kraju se dogodio logičan rasplet. Nemica više nije imala snage da se odupre Bojani, koja pravi još jedan brejk i stiže do drugog kola. Tamo će je čekati pobednica meča, Cibulkova – Larson. U ovom trenutku taj meč se igra, a Larson je dobila prvi set.

Kako stvari stoje, od Bojane je najbolje ništa ne očekivati, već se treba obradovati svakoj narednoj pobedi, pogotovu kada ona dođe protiv teniserke iz top 40. Bojana je posle ove pobede došla na prag povratka među 60 najboljih. Podsetimo, njen najbolji plasman je bio 50. mesto, ostvaren pre nešto više od godinu dana.