Bojana nakon trilera bez četvrtog kola

Bojana Jovanovski nije se plasirala  u četvrto kolo Vimbldona jer je poražena od strane mlade češke teniserke Tereze Smitkove, koja je do glavnog žreba turnira stigla kroz kvalifikacije, u dva seta (6-4, 6-7, 8-10).

Meč je otvoren razmenjenim brejkovima   za rezultat 1-1. Nakon toga usledio je period u kome su obe teniserke bile sigurne u svojim servis gemovima, sve do desetog gema kada je naša teniserka napravila ključni brejk i osvojila prvi set sa 6-4.

Sve do sredine druge deonice nije bilo brejka, pre svega što su obe suparnice vrlo dobro servirala. Prva do brejka u ovom setu stigla je Čehinja, za vođstvo od 5-3. Međutim, Bojana tada podiže nivo igre i uz tri vezana gema i jedan brejk stiže do vođstva od 6-5. U narednom gemu Bojana je čak imala i meč loptu, ali se protivnica uspešno oduprela naletu i odvela drugi set u taj-brejk. Tokom celog taj-brejka  bila je rezultatska klackalica iz koje je ipak Smitkova izašla kao pobednica sa 7-5, iako je Bojana spasila 2 set lopte.

Ceo treći set bio je napet, pun obrta, dugih gemova, izjednačenja i brejk lopti. Nakon nekoliko maratonskih gemova do vođstva od 4-2 uz brejk prednosti stigla je Smitkova. Međutim, Bojana nije prestala da se bori već je uspela da vrati  brejk i izjednači na 4-4. Nakon toga biva prinuđena da servira za opstanak u meču, u čemu i uspeva. U narednom gemu Bojana je uspela da se izbori za brejk i servis za meč na 6-5, ali i pored toga nije uspela da odoli naletu Smitkove koja se vratila na 6-6. Meč pun turbulencija i meč lopti u svoju korist okončala je Smitkova sa 10-8 u odlučujućem setu.

Smitkova će se u narednom kolu sastati za Lucijom Šafarovom iz Češke, koja je danas u dva seta eliminisala devetu nositeljku Dominiku Cibulkovu.