Bojana zaustavljena u 1. kolu Tokija

bojanaBojana Jovanovski je ekspresno završila učešće na WTA turniru u Tokiju (Japan, Internacional serija, tvrda podloga). Srpska teniserka je u prvom kolu turnira u Japanu poražena od domaće takmičarke, kvalifikantkinje Rise Ozaki sa 6-1, 6-1 nakon samo 61 minut tenisa.

Meč je počeo dobrim servis gemovima sa obe strane, ali je prva do brejka došla Japanka u četvrtom gemu, a onda ga i potvrdila za 4-1. Bojana nije uspela da se konsoliduje, pa je izgubila i sledeći servis gem, da bi Ozaki sigurno odservirala za prvi set rezultatom 6-1. Seriju osvojenih gemova Japanka je prenela i na drugi set, pa je sa dva brejka brzo došla do 3-0. Naša teniserka je uspela da vrati jedan brejk, ali je zatim odmah izgubila svoj servis. Poslednji gem meča bio je ujedno i najduži, Bojana je spasila tri meč lopte, ali ne i četvrtu pa će Ozaki u 2. kolu igrati sa Kristinom Mekhejl.

Jovanovski se polako vraća nakon povrede, nastupala je na US-openu i stigla do 2. kola, a onda je ispala i u 2. kolu WTA čelendžera u Kini. Neigranje tenisa poslednjih meseci i lošiji plasmani rezultirali su ispadanjem Bojane iz najboljih 100 teniserki sveta, ali samo jedan bolji rezultat na azijskoj turneji može je ponovo vratiti u elitno društvo.