Bojana za optimizam

Teniska Nova godina počela je uspešno za srpski tenis. Bojana Jovanovski je pobedila australijsku teniserku, Kejsi Delakva, sa 6-4 6-2 i tako ponovila prošlogodišnji rezultat na ovom turniru kada je doduše morala da igra kvalifikacije.

Bojana je u oba seta dozvolila protivnici po brejk,. U drugom je spašavala čak 4 brejk lopte, tri uspešno, ali je bila dovoljno dobra na servis protivnice, pa je uz dobar procenat ubačenog i osvojenog prvog servisa, uspela bez za nju karakterističnih problema i padova, privede meč kraju.

Delakva je poznata po 4. kolu AO pre nekoliko godina, kada Jelena uspela da je izbaci, ali je trenutno 134 teniserka na svetu. Bez obzira na to, s obzirom na Bojaninu formu u drugoj polovini sada već prošle godine, i činjenicu da je Delakva ove jeseni odigrala čak 6 čelindžera i sve osvojila, postojala je bojazan za rezultat u ovom meču. Sada kada je rezultat ovakav, ostaje da se žalimo na žreb, što je Bojani u drugom kolu najverovatnije dodelio Serenu Vilijams, koja ipak mora pre toga da pobedi Šanel Šipers.

Bojani je ova pobeda donela 60 poena, jer je Brizbejn sada turnir iz Premier kategorije, koji će joj dobro doći da zameni 50 iz Punea, koje joj ispadaju u ponedeljak, a i zbog činjenice da posle Brizbejna sledi Sidnej, gde je čeka odbrana polufinala i 200 osvojenih bodova. Ako se iz ove priče izvuče bez nekog velikog pada na listi, možemo kasnije očekivati i napredak, naravno ako igra i forma to dozvole.

Sa druge strane, Jelena Janković je izgubila svoj prvi meč u Brizbejnu, doduše u dublu sa Andreom Petković. One su izgubile od Amerikanki Džouns i Spirs, sa 4-6, 7-6, 7-10. Pošto je poznato da dubl i nije Jelenina jača strana, onda ovaj poraz i nećemo uzeti za ozbiljno. Jelena će u singlu, najverovatnije igrati naredne noći ili  jutra, kada je očekuje meč prvog kola protiv Suarez Navaro.